Romp

Apps op deze pagina

Informatie en patiëntvoorlichting: Behandeling:
 Spine Decide  FysiOtherappy
 Spine Pro III Nekoefeningen
 Human Anatomy Atlas  FitApp
 Muscle  Bekkenbodem
 Lage Rugpijn Oefen App  Lage Rugpijn App
Dry Needling Guide

 

Spine Decide
De app Spine Decide geeft informatie over anatomie, pathologie en verschillende operatietechnieken van de wervelkolom via 3D animaties, foto’s, filmpjes en tekst. Door de korte en overzichtelijke animaties van pathologieën en operatie technieken is de app erg geschikt om te gebruiken bij patiëntvoorlichting.Het is een gratis app die alleen beschikbaar is op IOS apparaten.

 

Spine Pro III
Spine Pro III geeft gedetailleerde informatie over de anatomie van de wervelkolom via een bewerkbare 3D animatie. Daarnaast zijn enkele animatiefilmpjes van pathologie en operatie technieken van de wervelkolom. De app is goed te gebruiken als naslagwerk voor de anatomie maar door de animatiefilmpjes is hij ook goed bruikbaar voor patiëntvoorlichting. De app is alleen verkrijgbaar voor IOS en kost 6,99 euro. Het is ook mogelijk de 7 3D4 apps van de grote gewrichten tegelijk te kopen voor 21,99 euro.

 

Human Anatomy Atlas (Visible Body)
Engelstalige anatomie atlas van het menselijk lichaam. Structuren kunnen opgezocht worden en er wordt informatie over de aangewezen structuur gegeven. De app is verkrijgbaar voor Android en IOS apparaten en kost 21.20 euro. Visible body heeft een groot aantal apps op het gebied van anatomie en fysiologie.

 

Muscle (Visible Body)
Engelstalige anatomie atlas van het musculaire stelsel. Structuren kunnen opgezocht worden en er wordt informatie over de aangewezen structuur gegeven. De app is verkrijgbaar voor Android en IOS apparaten en kost 19,99 euro. Visible body heeft een groot aantal apps op het gebied van anatomie en fysiologie.

 

FysiOtherappy
In deze app staan oefeningen voor de extremiteiten en de romp die getoond worden door een 3D animatie. Hierdoor is elke oefening duidelijk en is het voor patiënten makkelijk te zien hoe de oefening uitgevoerd moet worden. Bij elke oefening staat ook een korte beschrijving. De oefeningen kan je in een oefenprogramma samenvoegen en je kan reminders zetten op gezette tijden waarop de patiënt de oefeningen moet doen. Patiënten kunnen na het uitvoeren van de oefening ook feedback opslaan (bijvoorbeeld VAS scores) in de app. Het nadeel is dat het aantal oefeningen op dit moment nog vrij summier is, maar dit wordt nog verder uitgebreid. Verder is het een erg handige app om een duidelijk oefenprogramma mee te geven aan je patiënten. De app kost 89 cent en is verkrijgbaar voor Android en IOS apparaten.

 

Nekoefeningen
Nederlandstalige app met oefeningen voor de nek. De oefeningen zijn onderverdeelt in mobiliserende oefeningen, spierversterkende oefeningen, rekoefeningen en houdingsoefeningen. Van elke oefening is een beschrijving en een kort animatiefilmpje. In de app kan geen oefenschema samengesteld worden. Het is wel mogelijk om via de app een PDF bestand met oefeningen te downloaden die als oefenschema gebruikt kan worden. De app is verkrijgbaar voor IOS en Android apparaten en is gratis.

 

FitApp
Deze app bied filmpjes en beschrijvingen van 36 veelgebruikte basis fysiotherapautische oefeningen. Het betreft oefeningen voor de schouder, rug, knie en enkel. Per onderdeel zijn 9 oefeningen: 3 voor mobiliteit, 3 voor stabiliteit en 3 voor kracht. Er is geen oefenschema toegevoegd in de app. De app kost 1,99 euro en is verkrijgbaar voor IOS en Android.

 

Bekkenbodem
Deze app geeft informatie en oefeningen voor mensen met bekkenklachten. De informatie wordt gegeven door (veel) geschreven tekst en audio fragmenten. Daarnaast zijn er links toegevoegd naar YouTube filmpjes over de bekkenbodem. Er is geen oefenschema beschikbaar in de app. Gratis app voor IOS en Android.

 

Lage Rugpijn App
Oefenschema van 10 weken voor mensen met lage rugklachten. Elke week krijgt de patient 3 oefeningen die aan de hand van filmpjes worden uitgelegd. In het schema zit een opbouw van mobiliteit naar stabiliteit en kracht oefeningen. Aan het eind van het schema komt een schema beschikbaar van oefeningen om het getrainde te blijven onderhouden. De app kost 89 cent en is verkrijgbaar voor IOS en Android.

 

Lage Rugpijn Oefen App
Oefenschema van 7 weken voor mensen met lage rugklachten. Elke week krijgt de patiënt oefeningen die aan de hand van filmpjes worden uitgelegd. Daarnaast zit bij elke dag audio die je door het hele oefenschema heen begeleid. In het schema zit een opbouw van mobiliteit naar stabiliteit en kracht oefeningen. De app kost 1,99 euro en is verkrijgbaar voor IOS en Android.

 

Dry Needling Guide
App met een overzicht van anatomie, pijnzones en priktechniek voor Dry Needling. De app bevat informatie over meer dan 70 spieren. Navigeren gaat eenvoudig via een 3D model waarop de pijnzone geselecteerd kan worden. De app is beschikbaar voor Android en IOS, zowel op tablet als telefoon. De app kost 24,99 euro.