Overige Apps

Apps op deze pagina
FK (Farmacotherapeutisch Kompas) InFysio
Rolstoel.org NPI Nieuws
Diabetische Voet en Schoen FysioNieuws
Krukken

 

FK (farmacotherapeutisch Kompas)
Dit is een app van het farmacotherapeutisch kompas. Deze app geeft beknopte informatie over veel verschillende soorten medicatie. Van elk medicijn is een overzicht met daarin o.a. indicatie, dosering, bijwerkingen en contra-indicaties. De app is gratis en beschikbaar op Android en IOS apparaten.

 

Rolstoel.org
In deze app vind je een overzicht van rolstoelen. De rolstoelen zijn verdeeld in elektrische rolstoelen, handrolstoelen en scootmobielen en staan per merk gesorteerd. Van elke rolstoel staat beknopte informatie, een link naar de website van de fabrikant en een foto. Daarnaast staat er in deze app informatie over accessoires, wonen en vervoer. De app is gratis en verkrijgbaar voor Android en IOS.

 

InFysio
Infysio is een gratis magazine met een focus op de fysiotherapeut als zorgprofessional en als ondernemer. In de app kan je de aparte magazines downloaden op je apparaat. De app is verkrijgbaar op Android en IOS

 

NPI Nieuws
In NPI Nieuws vind je door het NPI geselecteerd paramedisch nieuws. In de app is een korte beschrijving van elk artikel en een link naar het originele artikel. Daarnaast is er nieuws van het NPI zelf over o.a. cursussen en scholingen van het NPI. De app is gratis en beschikbaar voor Android en IOS.

 

FysioNieuws
Fysionieuws is een app waarin nieuwsberichten op het gebied van fysiotherapie getoond worden. De nieuwsberichten zijn afkomstig van de websites van fysioforum.nl, fysiovacature.nl, fysiovergoedingen.nl, fysiowebshop.nl en fysioweblog.nl. In de app staat steeds een klein deel van het artikel en een link die je naar het volledige online artikel leidt. FysioNieuws is een gratis app voor de telefoon en tablet (Android en IOS)

 

Diabetische Voet en schoen
Deze app is voor diabetespatiënten. Patiënten kunnen met behulp deze app zelf hun voeten en schoenen controleren op wondjes of gevaren. De app laat zien waar patiënten op moeten letten en wat ze allemaal moeten controleren. Ook geeft het tips om wondjes te voorkomen en zit er een inloopschema voor nieuwe schoenen in. De app is beschikbaar voor IOS en Android apparaten en is gratis.

 

Krukken
Nederlandstalige app met uitleg in tekst en filmpjes over het gebruik van krukken. De app laat op een eenvoudige en overzichtelijke manier zien hoe je je krukken moet instellen en hoe je ADL taken (bijvoorbeeld trap lopen) kan uitvoeren met krukken. Hierdoor is het een erg handige app voor patiënten! De app is verkrijgbaar voor IOS en Android apparaten en is gratis.