Over

Fysiotherapieapps.nl heeft als doel om fysiotherapeuten een duidelijk en overzichtelijk overzicht te geven van apps die gebruikt kunnen worden in de behandelpraktijk.
De apps die op deze site staan kunnen gebruikt worden voor klinimetrie, onderzoek, studiedoeleinden, patiëntvoorlichting of behandeling. Op de site vindt u van elke app een beschrijving en een demo filmpje waarin de bruikbaarheid zichtbaar wordt.

Fysiotherapie apps is opgericht vanuit het idee dat er steeds meer apps zijn die bruikbaar zijn voor fysiotherapeuten maar dat deze vaak lastig te vinden zijn. Bovendien bestond er nog geen goed overzicht van dit soort apps met een heldere omschrijving van klinische toepasbaarheid (m.u.v. de Revalidatieapps website).

Fysiotherapie apps is een initiatief van Rafaël Brouwer, Fysiotherapeut en fysiotherapiewetenschapper. “Vanuit de behandelpraktijk, tijdens de studie en op cursussenpasfoto bewerkt merk ik dat het gebruik van tablets en smartphones steeds gebruikelijker wordt tijdens de fysiotherapeutische behandeling. Omdat ik zie dat er veel verschillende apps in omloop zijn en dat de verspreiding van die apps voornamelijk door mond tot mond reclame gaat leek het mij goed om een centrale verzamelplaats voor deze hulpmiddelen te hebben. Ik geloof dat het gebruik van technologie veel toegevoegde waarde kan hebben in de fysiotherapeutische behandeling. Met deze site hoop ik die technologie wat toegankelijker te maken.”

Deze site is op persoonlijke titel gemaakt, er zijn geen externe belangen. Fysiotherapie apps doet alleen uitspraak over de bruikbaarheid van verschillende apps in de behandelpraktijk. Wetenschappelijke toetsing van apps is geen onderdeel van deze website.