Over

Fysiotherapieapps.nl heeft als doel om fysiotherapeuten een duidelijk en overzichtelijk overzicht te geven van apps die gebruikt kunnen worden in de behandelpraktijk.
De apps die op deze site staan kunnen gebruikt worden voor klinimetrie, onderzoek, studiedoeleinden, patiëntvoorlichting of behandeling. Op de site vindt u van elke app een beschrijving en een demo filmpje waarin de bruikbaarheid zichtbaar wordt.

Fysiotherapie apps is opgericht vanuit het idee dat er steeds meer apps zijn die bruikbaar zijn voor fysiotherapeuten maar dat deze vaak lastig te vinden zijn. Bovendien bestond er nog geen goed overzicht van dit soort apps met een heldere omschrijving van klinische toepasbaarheid.

Fysiotherapie apps is in 2015 opgericht door Rafaël Brouwer, Fysiotherapeut en fysiotherapiewetenschapper. In 2020 is de website overgenomen door Hugo Ouwendijk.

Deze site is op persoonlijke titel gemaakt, er zijn geen externe belangen. Fysiotherapie apps doet alleen uitspraak over de bruikbaarheid van verschillende apps in de behandelpraktijk. Wetenschappelijke toetsing van apps is geen onderdeel van deze website.