Orthopedie

Apps op deze pagina

Informatie en patiëntvoorlichting: Behandeling:
 Fractuur App  5MinutenInfo Artrose
 Beenamputatie en Prothese  Ubersense

 

Fractuur App
Deze app geeft achtergrond informatie over fracturen. Je kan in de app op eenvoudige wijze navigeren door veel verschillende soorten fracturen. Per fractuur wordt informatie gegeven over classificaties, diagnose, behandeling etc. Daarnaast staan er ook bronnen en verwijzingen in de app. Per app staan er ook een aantal links. Deze leiden je naar website met uitgebreide informatie over de betreffende fractuur. De app is gratis en verkrijgbaar voor Android en IOS apparaten.

 

5MinutenInfo Artrose
Deze app is bedoeld om kort en op een toegankelijke manier informatie te verschaffen aan patiënten met artrose. In de app worden verschillende thema’s kort behandeld, zoals ziekteverschijnselen, medicijnen en oefeningen. Nadat elk onderwerp is besproken kunnen een aantal vragen beantwoord worden om te controleren of de informatie goed is begrepen. De app is gemaakt voor de telefoon en is beschikbaar op Android en IOS. De app is gratis, er moet wel een toegangscode aangevraagd worden om de app te kunnen activeren. Dit kan bijvoorbeeld via de site van Reade revalidatie/reumatologie.

 

Ubersense
Met Ubersense kan je filmpjes maken en afspelen. Je kan de filmpjes vertraagd afspelen (1/2, 1/4  of 1/8 van de originele snelheid) en je kan aantekeningen maken en hoeken berekenen in het beeld. Dit maakt dat deze app erg geschikt is om te gebruiken bij ganganalyse en bewegingsanalyse. De app is erg eenvoudig te gebruiken en daardoor ook handig voor terugkoppeling naar de patiënt tijdens de behandeling. De app is gratis en beschikbaar voor Android en IOS tablets.

 

Beenamputatie en Prothese
Deze app is voor mensen met een amputatie. Patiënten kunnen met behulp deze app zelf hun stomp controleren op wondjes of gevaren en de prothese inspectie doen. De app laat zien waar patiënten op moeten letten en wat ze allemaal moeten controleren. Ook geeft het tips om wondjes te voorkomen en zit er een inloopschema voor een nieuwe prothese in. De app is gratis en is beschikbaar voor IOS en Android apparaten (voor telefoon, maar werkt ook op tablet).