Onderste Extremiteiten

 

Apps op deze pagina

Informatie en patiëntvoorlichting: Behandeling:
Hip Pro III FysiOtherappy
Knee Decide Rehabilitation for lower limbs
Knee Pro III Tapewijzer
Ankle and Foot Pro III  Ubersense
Foot Decide  Versterk Je Enkel
Human Anatomy Atlas  FitApp
Muscle Dry Needling Guide
Beenamputatie en Prothese

 

Hip Pro III
Hip Pro III geeft gedetailleerde informatie over de anatomie van de heup via een bewerkbare 3D animatie. Daarnaast zijn enkele animatiefilmpjes van pathologie en operatie technieken van de heup. De app is goed te gebruiken als naslagwerk voor de anatomie maar door de animatiefilmpjes is hij ook goed bruikbaar voor patiëntvoorlichting. De app is alleen verkrijgbaar voor IOS en kost 6,99 euro. Het is ook mogelijk de 7 3D4 apps van de grote gewrichten tegelijk te kopen voor 21,99 euro.

 

Knee Decide
De app Knee Decide geeft informatie over anatomie, pathologie en verschillende operatietechnieken van de knie via 3D animaties, foto’s, filmpjes en tekst. Door de korte en overzichtelijke animaties van pathologieën en operatie technieken is de app erg geschikt om te gebruiken bij patiëntvoorlichting. Het is een gratis app die alleen beschikbaar is op IOS apparaten.

 

Knee Pro III
Knee Pro III geeft gedetailleerde informatie over de anatomie van de knie via een bewerkbare 3D animatie. Daarnaast zijn enkele animatiefilmpjes van pathologie en operatie technieken van de knie. De app is goed te gebruiken als naslagwerk voor de anatomie maar door de animatiefilmpjes is hij ook goed bruikbaar voor patiëntvoorlichting. De app is alleen verkrijgbaar voor IOS en kost 6,99 euro. Het is ook mogelijk de 7 3D4 apps van de grote gewrichten tegelijk te kopen voor 21,99 euro.

 

Ankle and Foot Pro III
Ankle and Foot Pro III geeft gedetailleerde informatie over de anatomie van de enkel en voet via een bewerkbare 3D animatie. Daarnaast zijn enkele animatiefilmpjes van de fysiologie van de enkel en voet. De app is goed te gebruiken als naslagwerk voor de anatomie maar door de animatiefilmpjes is hij ook goed bruikbaar voor patiëntvoorlichting. De app is alleen verkrijgbaar voor IOS en kost 6,99 euro. Het is ook mogelijk de 7 3D4 apps van de grote gewrichten tegelijk te kopen voor 21,99 euro.

 

Foot Decide
De app Foot Decide geeft informatie over anatomie, pathologie en verschillende operatietechnieken van de voet via 3D animaties, foto’s, filmpjes en tekst. Door de korte en overzichtelijke animaties van pathologieën en operatie technieken is de app erg geschikt om te gebruiken bij patiëntvoorlichting. Het is een gratis app die alleen beschikbaar is op IOS apparaten

 

Human Anatomy Atlas (Visible Body)
Engelstalige anatomie atlas van het menselijk lichaam. Structuren kunnen opgezocht worden en er wordt informatie over de aangewezen structuur gegeven. De app is verkrijgbaar voor Android en IOS apparaten en kost 21.20 euro. Visible body heeft een groot aantal apps op het gebied van anatomie en fysiologie.

 

Muscle (Visible Body)
Engelstalige anatomie atlas van het musculaire stelsel. Structuren kunnen opgezocht worden en er wordt informatie over de aangewezen structuur gegeven. De app is verkrijgbaar voor Android en IOS apparaten en kost 19,99 euro. Visible body heeft een groot aantal apps op het gebied van anatomie en fysiologie.

 

FysiOtherappy
In deze app staan oefeningen voor de extremiteiten en de romp die getoond worden door een 3D animatie. Hierdoor is elke oefening duidelijk en is het voor patiënten makkelijk te zien hoe de oefening uitgevoerd moet worden. Bij elke oefening staat ook een korte beschrijving. De oefeningen kan je in een oefenprogramma samenvoegen en je kan reminders zetten op gezette tijden waarop de patiënt de oefeningen moet doen. Patiënten kunnen na het uitvoeren van de oefening ook feedback opslaan (bijvoorbeeld VAS scores) in de app. Het nadeel is dat het aantal oefeningen op dit moment nog vrij summier is, maar dit wordt nog verder uitgebreid. Verder is het een erg handige app om een duidelijk oefenprogramma mee te geven aan je patiënten. De app kost 89 cent en is verkrijgbaar voor Android en IOS apparaten.

 

Rehabilitation For Lower Limbs
In deze app staan een groot aantal oefeningen die gedaan kunnen worden bij klachten aan de onderste extremiteiten. Van elke oefening is een instructiefilmpje en de oefeningen kunnen  samengevoegd worden in een oefenschema. De oefeningen kunnen ook geselecteerd worden per klacht of per grond motorische eigenschap. De app is alleen beschikbaar voor de Ipad. Er is een gratis demoversie van de app (zonder filmpjes), als je de volledige app wilt gebruiken kan je deze kopen voor 17,99 euro of je kan je abboneren op de app voor 1,79 euro per maand (handig voor patiënten).

 

Tapewijzer (leukotape)
Tapewijzer (leukotape) geeft informatie over tapetechniek van de heellock methode en de Basket Weave methode voor de enkel. Dit wordt gedaan door instructiefilmpjes en slides. Het is een gratis app die alleen verkrijgbaar is op IOS apparaten.

 

Ubersense
Met Ubersense kan je filmpjes maken en afspelen. Je kan de filmpjes vertraagd afspelen (1/2, 1/4  of 1/8 van de originele snelheid) en je kan aantekeningen maken en hoeken berekenen in het beeld. Dit maakt dat deze app erg geschikt is om te gebruiken bij ganganalyse en bewegingsanalyse. De app is erg eenvoudig te gebruiken en daardoor ook handig voor terugkoppeling naar de patiënt tijdens de behandeling. De app is gratis en beschikbaar voor Android en IOS tablets.

 

Beenamputatie en Prothese
Deze app is voor mensen met een amputatie. Patiënten kunnen met behulp deze app zelf hun stomp controleren op wondjes of gevaren en de prothese inspectie doen. De app laat zien waar patiënten op moeten letten en wat ze allemaal moeten controleren. Ook geeft het tips om wondjes te voorkomen en zit er een inloopschema voor een nieuwe prothese in. De app is gratis en is beschikbaar voor IOS en Android apparaten (voor telefoon, maar werkt ook op tablet).

 

Versterk Je Enkel
Deze app biedt verschillende oefeningen (film en tekst) en een oefenschema van 8 weken om de stabiliteit en kracht van de enkel te trainen. Daarnaast staat er informatie over tapen en braces voor de enkel. De app is gratis en verkrijgbaar voor Android en IOS apparaten.

 

FitApp
Deze app bied filmpjes en beschrijvingen van 36 veelgebruikte basis fysiotherapautische oefeningen. Het betreft oefeningen voor de schouder, rug, knie en enkel. Per onderdeel zijn 9 oefeningen: 3 voor mobiliteit, 3 voor stabiliteit en 3 voor kracht. Er is geen oefenschema toegevoegd in de app. De app kost 1,99 euro en is verkrijgbaar voor IOS en Android.

 

Dry Needling Guide
App met een overzicht van anatomie, pijnzones en priktechniek voor Dry Needling. De app bevat informatie over meer dan 70 spieren. Navigeren gaat eenvoudig via een 3D model waarop de pijnzone geselecteerd kan worden. De app is beschikbaar voor Android en IOS, zowel op tablet als telefoon. De app kost 24,99 euro.