Onderzoek / Klinimetrie

Apps op deze pagina

Onderzoek / Informatie: Klinimetrie:
 Hudl Technique  Goniometer Pro
 Nerve Whiz  Goniometer Records
 Fractuur App  Doctot Berg
 10MWT
 6MWT
6MWT Basic
 IOrtho+
 IPT app

 

Hudl Technique (voorheen Ubersense)
Met Hudl Technique kan je filmpjes maken en afspelen. Je kan de filmpjes vertraagd afspelen (1/2, 1/4  of 1/8 van de originele snelheid) en je kan aantekeningen maken en hoeken berekenen in het beeld. Dit maakt dat deze app erg geschikt is om te gebruiken bij ganganalyse en bewegingsanalyse. De app is erg eenvoudig te gebruiken en daardoor ook handig voor terugkoppeling naar de patiënt tijdens de behandeling. De app is gratis en beschikbaar voor Android en IOS tablets.

 

Nerve Whiz
Nerve Whiz geeft informatie over innervatie van innerveringsgebieden van zenuwen van de bovenste en onderste extremiteiten vanaf de locatie van uittreding uit de wervelkolom, in de plexus en in de perifere zenuwen. Je kunt op verschillende manieren opzoeken welke klachten ontstaan bij een laesie op bepaalde locaties van elke zenuw. Je kunt zoeken van klacht naar locatie van de laesie of andersom. Hierbij vind je informatie over dermatomen, spieren en reflexen die aangedaan kunnen zijn bij elke specifieke locatie van de laesie. Dit alles is op een erg overzichtelijke en eenvoudig te gebruiken manier verwerkt in de app. Nerve Whiz is een gratis app die zowel op Androis als op IOS apparaten beschikbaar is.

 

Fractuur App
Deze app geeft achtergrond informatie over fracturen. Je kan in de app op eenvoudige wijze navigeren door veel verschillende soorten fracturen. Per fractuur wordt informatie gegeven over classificaties, diagnose, behandeling etc. Daarnaast staan er ook bronnen en verwijzingen in de app. Per app staan er ook een aantal links. Deze leiden je naar website met uitgebreide informatie over de betreffende fractuur. De app is gratis en verkrijgbaar voor Android en IOS apparaten.

 

Goniometer Pro
Goniometer Pro is een goniometer die met de telefoon of tablet gebruikt kan worden. Hoeken kunnen gemeten worden in de verticale richting.De app kan als demoversie gratis gedownload worden, hij is beschikbaar op Android en IOS apparaten. De demoversie kan 12 keer gebruikt worden. Hierna moet de app aangekocht worden om hem nog te kunnen gebruiken. De app kost dan ongeveer 10 euro,

 

Goniometer Records
Goniometer records is een app waarmee range of motion metingen gedaan kunnen worden. De metingen kunnen opgeslagen worden onder patiëntendossiers of kunnen via email verstuurd worden. De metingen moeten wel altijd in de verticale richting gemeten worden. De app is gratis en verkrijgbaar voor Android en IOS.

 

Doctot Berg Balance Scale
Met deze app kan je de Berg Balance Scale (BBS) balans test afnemen. In de app kan je de complete test afnemen. De scores kan je vervolgens opslaan en/of mailen. Verder vind je achtergrondinformatie over de BBS. De test is in het engels beschreven, all testitems zijn verder wel identiek aan de Nederlandse versie. De app is gratis en verkrijgbaar voor Android en IOS.

 

10MWT
Met deze app kan de 10 meter looptest afgenomen worden. In de app zit een stopwatch waarmee je de test kan timen. De app rekent vervolgens je snelheid van iedere poging en de gemiddelde snelheid van meerdere pogingen uit. De app kost 89 cent en is alleen verkrijgbaar op IOS apparaten.

 

6MWT
Dit is een zeer volledige (Engelstalige) app om de 6 minuten wandeltest af te nemen. In de app kan je de test afnemen en de waardes van o.a. Borgschalen, bloeddruk, BMI en andere patientgegevens noteren. Daarbij kan je de doelwaardes voor elke betreffende patient berekenen. Tijdens de test kan je de tijd en afstand berekenen en achteraf kan je deze weer berekenen t.o.v. eerder afgenomen tests. Een verslag van het geheel kan je vervolgens als PDF via de mail versturen. De app kost 89 cent en is alleen verkrijgbaar voor IOS apparaten.

 

6MWT Basic
Nederlandstalige app waarmee de 6 minuten wandeltest afgenomen kan worden. De app is ontwikkelt door fysiotherapeuten en dit is te merken doordat de app erg doeltreffend is en daardoor eenvoudig en snel te gebruiken in de praktijk. Een overzicht van de testresultaten kan per mail verstuurd worden. De app is alleen verkrijgbaar voor IOS apparaten en kost 1,99 euro.

 

IOrtho+
Engelstalige app met orthopedische klinimetrie en testen. De testen worden per regio aangegeven. Van elke test is een instructie over doel, uitvoering en interpretatie. Daarnaast is er een foto en een filmpje die de uitvoering toont en worden er referenties per test gegeven. Er is een gratis versie van de app waarin de testen van de enkel staan. De testen van andere regio’s kan je kopen voor 13,99 dollar per regio (bij: knie, heup, CWK, elleboog). De app is verkrijgbaar voor IOS en Android apparaten.

 

IPT app (BBS, Tinetti, 10MLT en TCT
Met deze (engelstalige) app kan de Berg Balance Scale, de Tinetti, de 10 meter loopetest en de Timed Up & Go test afgenomen worden en de testresultaten per mail verstuurd worden. De app is gemaakt voor de telefoon en is verkrijgbaar voor Android en IOS. De app kost 3,82 euro.