Bovenste Extremiteiten

 

Apps op deze pagina

Informatie en patiëntvoorlichting: Behandeling:
 Shoulder Decide  FysiOtherappy
 Shoulder Pro III Dry Needling Guide
 Elbow Pro III
 Hand and Wrist Pro III
 Hand Decide
 Human Anatomy Atlas
 Muscle

 

Shoulder Decide
De app Shoulder Decide geeft informatie over anatomie, pathologie en verschillende operatietechnieken van de schouder via 3D animaties, foto’s, filmpjes en tekst. Door de korte en overzichtelijke animaties van pathologieën en operatie technieken is de app erg geschikt om te gebruiken bij patiëntvoorlichting. Het is een gratis app die alleen beschikbaar is op IOS apparaten

 

Shoulder Pro III
Shoulder Pro III geeft gedetailleerde informatie over de anatomie van de schouder via een bewerkbare 3D animatie. Daarnaast zijn enkele animatiefilmpjes van pathologie en operatie technieken van de schouder. De app is goed te gebruiken als naslagwerk voor de anatomie maar door de animatiefilmpjes is hij ook goed bruikbaar voor patiëntvoorlichting. De app is alleen verkrijgbaar voor IOS en kost 6,99 euro. Het is ook mogelijk de 7 3D4 apps van de grote gewrichten tegelijk te kopen voor 21,99 euro.

 

Elbow Pro III
Elbow Pro III geeft gedetailleerde informatie over de anatomie van de elleboog via een bewerkbare 3D animatie. Daarnaast zijn enkele animatiefilmpjes van anatomie en fysiologie van de elleboog. De app is goed te gebruiken als naslagwerk voor de anatomie maar door de animatiefilmpjes is hij ook goed bruikbaar voor patiëntvoorlichting. De app is alleen verkrijgbaar voor IOS en kost 6,99 euro. Het is ook mogelijk de 7 3D4 apps van de grote gewrichten tegelijk te kopen voor 21,99 euro.

 

Hand and Wrist Pro III
Hand and Wrist Pro III geeft gedetailleerde informatie over de anatomie van de hand en pols via een bewerkbare 3D animatie. Daarnaast zijn enkele animatiefilmpjes van pathologie en operatie technieken van de hand en pols. De app is goed te gebruiken als naslagwerk voor de anatomie maar door de animatiefilmpjes is hij ook goed bruikbaar voor patiëntvoorlichting. De app is alleen verkrijgbaar voor IOS en kost 6,99 euro. Het is ook mogelijk de 7 3D4 apps van de grote gewrichten tegelijk te kopen voor 21,99 euro.

 

Hand Decide
De app Hand Decide geeft informatie over anatomie, pathologie en een paar operatietechnieken van de hand via 3D animaties, foto’s, filmpjes en tekst. Door de korte en overzichtelijke animaties van pathologieën en operatie technieken is de app erg geschikt om te gebruiken bij patiëntvoorlichting. Het is een gratis app die alleen beschikbaar is op IOS apparaten

 

Human Anatomy Atlas (Visible Body)
Engelstalige anatomie atlas van het menselijk lichaam. Structuren kunnen opgezocht worden en er wordt informatie over de aangewezen structuur gegeven. De app is verkrijgbaar voor Android en IOS apparaten en kost 21.20 euro. Visible body heeft een groot aantal apps op het gebied van anatomie en fysiologie.

 

Muscle (Visible Body)
Engelstalige anatomie atlas van het musculaire stelsel. Structuren kunnen opgezocht worden en er wordt informatie over de aangewezen structuur gegeven. De app is verkrijgbaar voor Android en IOS apparaten en kost 19,99 euro. Visible body heeft een groot aantal apps op het gebied van anatomie en fysiologie.

 

FysiOtherappy
In deze app staan oefeningen voor de extremiteiten en de romp die getoond worden door een 3D animatie. Hierdoor is elke oefening duidelijk en is het voor patiënten makkelijk te zien hoe de oefening uitgevoerd moet worden. Bij elke oefening staat ook een korte beschrijving. De oefeningen kan je in een oefenprogramma samenvoegen en je kan reminders zetten op gezette tijden waarop de patiënt de oefeningen moet doen. Patiënten kunnen na het uitvoeren van de oefening ook feedback opslaan (bijvoorbeeld VAS scores) in de app. Het nadeel is dat het aantal oefeningen op dit moment nog vrij summier is, maar dit wordt nog verder uitgebreid. Verder is het een erg handige app om een duidelijk oefenprogramma mee te geven aan je patiënten. De app kost 89 cent en is verkrijgbaar voor Android en IOS apparaten.

 

Dry Needling Guide
App met een overzicht van anatomie, pijnzones en priktechniek voor Dry Needling. De app bevat informatie over meer dan 70 spieren. Navigeren gaat eenvoudig via een 3D model waarop de pijnzone geselecteerd kan worden. De app is beschikbaar voor Android en IOS, zowel op tablet als telefoon. De app kost 24,99 euro.